Jonas Slaats: “Stilte kan je niet maken, het hoop zich beetje bij beetje op”

Sinds 3 maanden woont Jonas in de Bolderberg Kluis.

Wie is Jonas Slaats? Wat is zijn dieper liggende verhaal? Zijn verhaal achter het verhaal zeg maar.

Dat is waar we met deze reeks van podcastgesprekken naar opzoek zijn.

Ik moest bij Jonas niet lang aandringen om een laagje dieper te gaan: “ik ben eigenlijk een profeet” zei hij mij.

Ruim 300 jaar geleden, in 1673, werd op de Bolderberg berg een kapel met een toren gebouwd. En deze staat er dus vandaag nog. En het is daar dat Jonas vandaag woont. Samen met zijn vrouw.

De kluis ligt op een bergje, in het midden van een bos. Een beetje in schril contrast met de harde kant van onze westerse samenleving. Een wereld waar ook Jonas in het dagdagelijks toch nog vaak vertoeft. Als schrijver. Als spreker. Een wereld van druk, druk, druk, druk wisselt hij af met bidden, mediteren en nadenken.

De Story Club podcast gaat op zoek…naar het verhaal achter het verhaal. Want achter het eerste, gepolijste verhaal zit vaak een tweede, en zelfs derde verhaal. Verhalen over vallen en weer opstaan. Over kwetsbaarheid als kracht.


OVER RAF STEVENS

Raf Stevens (46) heeft ruim twintig jaar ervaring in communicatie. Sinds twaalf jaar is hij zelfstandig actief in business storytelling. Raf ondersteunde al tal van bedrijven en organisaties in het vertalen van strategie- en verandertrajecten naar sterke verhalen. Hij begeleidt ook managers in het succesvol inzetten van hun persoonlijke verhaal. Raf is ook de host van de Story Club podcast, een interviewprogramma over storytelling, communicatie en leiderschap.

Maak kennis